Sunday, October 2, 2011

Şehrin en havalısı ve Brunch'ın en iyisi:LUCCA


Lucca için 'bir Cem Mirap şahikası' tabirini rahatlıkla kullanabilirim.Çoğu şehir insanı mekanın magazinsel yönüyle ilgileniyor daha çok.Evet Lucca,şehrin en havalı 'bebek'lerinden birisi...Lakin ev sahibi Cem Mirap'ın yeme içme dünyasına gözü kara bir şekilde dalmış bir araştırmacı olduğunu bilmekte zaruri bana kalırsa...



Kahvaltı dedikleri bu olmalı....Masamız hummalı bir şekilde hazırlanıyor.Bir çiçek demet gibi masaya konan maydanoz ve nane,ahşap üzerinde tablo gibi yerleştirilmiş peynirler,zeytinler,ceviz reçelleri,kruvasanlar...Tam bir kahvaltı işte! 

Ve masaya soframızdaki lezzetlerin sahibi İspanyol şef Willy Moya geliyor.Bizim için bugün daha başka neler hazırladınız diye sorduğumda:) Willy:Sizin için bugün uzun ahşap tahtalarda peynir ve şarküteri çeşitleri,kokteyl domates ve salatalıkları uzun tabaklara dizerek servis yaptık.Enfes manda kaymağı ve karakovan balı var.Sıcaklarda ise 'Quail Eggs Benedict' ve İspanya'da çokça yaptığım 'Huevos Rotos'u sundum..Ve bizim Brunch'ımız tabiki de harika geçmişti...

2011/2012 kış sezonunda ise yeni eklenenlerde üç mantar çeşitli cibiatta pizza,ana yemeklerde ise karamelize soğan soslu deniz levreği en seçkin lezzetlerden olacak.

Peki hangi içkiler içilecek derseniz Cevdat Yıldırım'dan hemen öğrendim:) herzamanki gibi taze meyve karışımlarından yapılan kokteylere önem vermişler.Şarap listelerine daha çok Rose Şarap çeşidi eklenmiş.Ve son olarak ekliyor bu sene en çok gidecek içkiler arasına ise taze frambuaz ile hazırladıkları Raspberry Royal,Lychee meyvesi ile hazırlanan Snoopy Caipirinha ve Chili-Passion Margarita bulunacak.Benden söylemesi:)





Cem Mirap'ın yönetim kurulunda bulunduğu Turyid,bir gastronomi festivali olan 'Taste İstanbul'u düzenliyor.Projeye yaklaşık 200 restoran dahil.Türk mutfağını tanımak ve tanıtmak amacıyla girişilen bu iş,birçok önemli projeyi kapsıyor...


No comments:

Post a Comment