Sunday, October 2, 2011

Zevk ayrıntıda gizlidir:A'PERA



Asmalımescit-Şişhane arasındaki merdivenlerden inerken karşınıza çıkacak,tentesinden kaşık ve çatallar sarkan mekana dikkatinizi çekmek isteriz...Mekanın bulunduğu bina,1930 yılında inşa edilmiş,yıllarca Yılmaz Güney gibi isimlerin kaldığı Beyoglu Pansiyonu olarak hizmet vermiş.Bugün ise dünya mutfağının farklı lezzetlerini sunan,Galata silüetiyle donanmiş a'pera'ya ev sahipliği yapıyor.



Mekan'ın işletmecileri Burcu ve Özlem Ural kardeşler,çocukluk hayallerini gerçekleştirmek için sıfırdan aşçılık eğitimi alıp ardından da a'pera'nın kapılarını açmışlar.

Menü geniş,fakat gözleriniz yemekler arasında gezerken paniklemiyor ne seçmeliyim diye.Menüde mevsimsel değişimler,eklemeler,çıkarmalar sıklıkla yapılıyor çünkü Ural kardeşlermutfakta yeni tadlar denemeyi,mutfağı yönlendirmeyi seviyor.

Sonbahar ve Kış mevsimi için uygun olan dana bacon ve sossıs tabağı ve dana madalyon ve creme brulee...Mekan etleriyle ve creme brulee'leriyle öne çıkıyor.Etler 28 ila 90 gün özel dolapta dinlendirilerek hazırlanıyor.İçinde tütsülenmiş elma kurusu ve rezene yer alan sosisler tadıyla aklınızı karıştıracak.Az pişmiş olması tercih edilmeli kesinlikle.

Yemek sonrası tatlı seçiminiz bizim de özellikle önerimiz olan gül aromalı creme brulee.Burada herşey harika teşekkürler Ural Kardeşler.








No comments:

Post a Comment